Parket - Houten vloeren

Houten vloeren,

Parketvloeren

Oude huizen hebben een verhaal te vertellen: barsten in de muren, piepende deuren en vele kleinigheden die elk huis een uniek, bijzonder karakter geven.

Onze parket heeft een geheel eigen karakter. Wat er zo bijzonder aan onze parket is?

  • De planken zijn gemaakt uit Europese eiken, FRANSE eiken wel te verstaan, langzaam groeiende bomen, betere kwaliteit hout.
  • De zachtere delen zijn eruit geborsteld, soms grof geborsteld, met daarover heen 3 lagen olie en 2 lagen hardwax. Hier kan dus nog dezelfde avond op geleefd worden.
  • Lange planken, van 2.20 m tot soms zelfs 2.80-2.90 m. Zeer weinig korte stukken.

Nieuwsgierig geworden? Kom gerust een kijkje nemen in onze toonzaal parketvloeren.

Een parketvloer zelf leggen is een optie, maar wij kunnen ook uw parket leggen.
Wij beschikken zelf over onze eigen deskundige parketteurs.

Samengestelde parketvloer
Het grootste deel van onze klanten kiest voor het gemak van een samengestelde parketvloer; deze parketvloeren hebben een toplaag van 2,5 tot 6mm met een onderlaag van populierenhout, hdf of berken multiplex. Toplaag kant en klaar afgewerkt op kleur en finishing touch in olie of hardwax.

parketvloer leggen

AFWERKINGEN parket

Rubio Monocoat

Rubio Monocoat (RMC) olie komt met zijn sterke karakteristieken tegemoet aan de hoge eisen van de veeleisende professioneel en kwaliteitsbewuste particulier. RMC olie is een hardwax-olie die werkt dankzij de moleculaire binding die de olie aangaat met het hout. Hierbij wordt het hout gekleurd en beschermd in één enkele laag, dit in maar liefst 40 standaardkleuren. Er blijft geen ‘laag’ op het hout achter, waardoor de natuurlijke uitstraling van het hout gerespecteerd en zelfs verrijkt wordt. RMC olie bevat geen VOC’s (Volatiele Organische Stoffen) en is dus veilig voor de gebruiker en zijn omgeving. De olie is slijtvast en eenvoudig in onderhoud. Doordat de RMC olie waterbestendig is, is deze eveneens geschikt voor toepassingen in keukens en badkamers.

Copyright © all rights reserved.